sâmbătă, 15 august 2009
miercuri, 12 august 2009
Rulouri cu scortisoara
1 cana lapte
110 g unt/margarina
O lingura vanilie
1 lingurita sare
770 g faina( 7 cani faina)
1 pachet de drojdie(25 g)
4 oua
coaja rasa de lamaie
110 g unt/margarina
200 g zahar
100 g stafide
2 linguri scortisoara
Mod de preparare
Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea., incalziti doar pana untul se topeste.
Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia
Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos.Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina.
Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min. Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore)
Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!
Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm .
Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa caldutza
Ungeti cu putin ulei..Taieti rulada in 12 sau 18 bucati
Le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min
Le lasati in cuptor aprox 30 min
Scoase din cuptor
Daca vreti le pudrati cu zahar pudra!
si voila
Poza de grup
Sunt extraordinar de pufoase imi place ce a iesit!sper sa va placa si voua...
marți, 11 august 2009
Ardei umpluti cu carne si sos de smantana
Ingrediente pentru 5 ardei
300-400 g carne tocata
160 g ciuperci
120 g rosii decojite
1 ceapa
un catel de usturoi
condimente
marar
Pentru sos
2 linguri de smantana cu varf
1 lingura faina de naut(pentru a fi montignac dar o puteti inlocui cu orice faina vreti daca nu sunteti adeptii reg monti)
juma de ceapa
1 catel de usturoi
4 linguri apa
1 lingura bulion
foaie de dafin, sare piper
marar
Mod de preparare
Ceapa o taiem marunt, o calim putin, luam de pe foc
Amestecam cu restul ingredientelor
Ardeii ii spalam ii curatam, ii pregatim:Dii umplem si ii punem la fiert:)
Dupa ce s-au fiert ardeii pregatim sosul
Taiem ceapa, calim impreuna cu usturoiul
Smantana o amestecam cu faina si amestecam cu ceapa, adaugam bulionul, apa, foaia de dafin condimentele si lasam putin pe foc iar spre final mararul!
Pofta buna!
..aceasta reteta este buna atat pentru faza 1 a regimului montignac cat si pentru faza 2..
luni, 10 august 2009
Papanasi
Ingrediente
700 g branza de vaci
12 linguri de faina
3 linguri de zahar
2 oua
1 lingurita scortisoara
1 lingura bicarbonat
daca vreti puteti pune si ceva arome
Se amesteca toate, este un aluat destul de elastic care nu se prinde de maine!Daca mai este nevoie mai adaugati faina..li se da forma potrivita le facem si motzul..
si ii prajim in ulei incis ca gogosile!au iesit tare tare buni...i-am dat prin zahar pudra si i-am mancat cu dulceata de visine , fara smantana din pacate ca nu mai aveam:)
pofta buna!
duminică, 9 august 2009
vineri, 7 august 2009
Prajitura cu afine si crema de branza
Ingrediente blat de baza(cana=250 ml)
100 g unt/ margarina
Juma de cana de zahar
1 ou
1 lingurita de esenta de vanilie
2 cani de faina
1 plic praf de copt
Un varf de cutit de sare
Crema de branza
225 g de branza la temperatura camerei
40 g zahar
o lingurita de esenta de vanilie
Un ou
Crusta
40 g zahar
40 g faina
Jumatate de lingurita de scortisoara
Mod de preparare
Blatul de baza
Amestecam untul, zaharul pana devine galbui si cremos.
Adaugam oul si vanilia
Cernem impreuna faina adaugam alternative laptele pana se incorporeaza, adaugam aluatul in tava
Bateti crema de branza pana devine moale.Adaugati zahar si mixam bine, adaugam vanilia si oul si amestecam bineAdugam crema de branza peste aluatul de prajitura si adaugam p deasupra affine.
Crusta
vizibil untul
Adaugam compozitia deasupra afinelor si coacem pentru 35-50 min
Eu am lasat-o 50 de min, si mi s-a ars putin!asa ca de la 40 min fiti pe faza!Incercati cu o scobitoare!dupa ce e gata am lasat-o sa se raceasca in cuptorul deschis 5 min!
Trebuie lasata sa se raceasca complet si abia apoi trebuie taiata! dar cine a mai avut rabdare?:)
Si reteta originala in engleza:
Blueberry Cream Cheese Cake
Ingredients:
Cake:
- 1/2 cup unsalted butter
- 1/2 cup sugar
- 1 egg
- 1 tsp vanilla
- 2 cups all purpose flour
- 2 1/2 tsp baking powder
- 1/4 tsp salt
- 1/2 cup milk
Cream Cheese Filling
- 8 oz cream cheese, room temperature
- 1/4 cup sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1 egg
- 2 cups blueberries
Streusel
- 1/3 cup sugar
- 1/3 cup flour
- 1/2 tsp cinnamon
- 3 tbsp unsalted butter
Cake
Preheat oven to 350º F.
Cream together butter and sugar until pale yellow and creamy. Add egg and vanilla and beat in.
Sift together flour, baking powder and salt. Add alternately with milk until incorporated. Scrape batter into cake pan and spread evenly.
Cream Cheese Filling
Beat cream cheese until very smooth. Gradually add sugar, scraping the sides of the mixing bowl well. Add vanilla and blend. Add egg and mix well..
Spoon cream cheese filling over cake batter. Top with blueberries.
Streusel
In small bowl blend sugar, flour and cinnamon. Cut in butter with your fingers until crumbly and no large bits of butter are visible.
Sprinkle streusel on top of berries and bake for 50-60 minutes.
cool complety before slicing
autor:anna olson