vineri, 8 februarie 2013

O salata pe zi

E demonstrat stiintific ca cruditatile ne imbunatatesc viata.
Sunt un mod foarte sanatos de a ne servi pranzul sau cina.

Daca am inlocui o masa cu o salata plina de cruditati la care asezonam ce ne place mai mult, gen o bucata de branza, tofu, fasole rosie, naut, carne, un dresing delicios din patrunjel cu usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, sau din iaurt, sau orice altceva ce va trece prin minte am castiga incet dar sigur, si fara sa ne dam seama, un teren in care ne putem construi temelia unui stil de viata sanatos.
 
Cruditatile ne promit o piele mai neteda si luminoasa, si categoric ne vom simti mai usoare.

Nutrutionistii americani , sunt de parere ca daca ne facem un obicei din a consuma cate o salata pe zi, aceasta este cea mai inteleapta decizie pe care o putem lua pentru a ne mentine in forma.
 Mai mult, un studiu al specialistilor cardiologi americani a aratat ca mai multe fructe si legume in alimentatia zilnica ne face inima mai puternica si sanatoasa.



Plus ca fructele si legumele ne ajuta in lupta, parca infinita cu kilogramele in plus.


O poti pune ca un bonus pe langa masa de pranz, langa un gratar, sau o portie de cartofi la cuptor, sau o poti manca ca atare ca o masa, la care adaugi caju crud, seminte de dovleac crude si astfel iti iei magneziul necesar din aceste seminte.Poti adauga si leguminoase care sunt bogate in proteine si fibre, cum ar fi nautul, fasolea alba sau rosie, linte s.a.Sa nu uitam si de avocado care este bogat in grasimi sanatoase.


Nu te rezuma doar la clasica salata din rosii castraveti si salata verde, sunt o multitudine de idei delicioase si deloc plictisitoare.


De asta eu propun sa facem un mic efort pentru o sanatate mai buna si sa introducem in fiecare zi o salata pe placul nostru.


Ne vom regla metabolismul si ne vom bucura de mai multa energie.


In  zilele ce urmeaza am sa incerc sa postez cateva mici idei despre o salata buna:)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin