marți, 3 august 2010

Poale in brau

Asa cum am promis mi-am platit netu deci revin cu o postare noua.:)
Din categoria "desertul copilariei"vin cu poalele in brau sau placintele cu branza care sunt atat de pufoase si irezistibile..este un desert traditional ...yum yum..
Cu caldura asta e mai greu cu coptul dar parca ai face cate o exceptie cand pofta pune stapanire pe tine:) astfel faci sauna gratis..cine nu vrea?uha:X;)))
deci

100_5604

Ingrediente
(din amintiri ca le-0m facut acum cateva saptamani:))

1 cana lapte caldut
1 ou
jum de cana de lapte batut
nititca sare
2 maini de zahar
coaja de lamaie
faina cat cuprinde
2-3 linguri ulei
25 g drojdie

Umplutura

aprox 500 g branza(poate si mai mult)
1 ou
150 g zahar(daca breanza e mai acra mai puneti zahar, gustati)
scortisoara
coaja de lamaie
4 linguri gris


Mod de preparare

Drojdia se framanta cu sarea si putin zahar, se adauga din laptele cald si putin faina si sa lasa cateva
Oul se freaca cu restul de zahar, se adauca laptele si laptele batut
Se amesteca bine si se adauga uleiul, amestecul de drojdie si faina(aluatul sa fie mai moale)Se lasa la crescut aporx o ora.

100_5592-horz


Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura

100_5596


Se taie patrate in functie cate de mari le vreti si puneti umplutura in mijloc apoi adunati coluturile in mijloc unindu-le.

100_5598-horz

Se pun in tava tapetata cu foaie de copt si se ,mai lasa la crescut 30 min.

100_5599

Se ung cu ou sau apa cu zahar si se dau la cuptor pana se rumenesc 20-40 min.


100_5603

100_5610

yum yum!

8 comentarii:

sarah spunea...

bine ai revenit draguto!delicioase aceste placintele.imi aduc aminte ca imi facea foarte des mamaia poale in brau.pupici
PS:ti-am vazut gentutele si pot spune ca sunt foarte dragalase si originale.felicitari

Sabina spunea...

Super, super! Mi-am propus de mult sa fac si eu si uite ca n am ajuns :) Arata tare apetisant!

Antzu' spunea...

ehe sarah ma bucur sa te aud, mi-a fost dor...multumesc ma bucur ca iti plac gentutele:) te pup o saptamana frumoasa

Antzu' spunea...

sabina poate pana la urma reusesti sa le faci..pana la urma nu dureaza asa mult

Elena Toma spunea...

Buna ideea aceasta de placintele traditionale. Numai ca, pe caldura asta nu ma indur sa fac. Mai am putin a rabdare si o sa testez reteta ta. Mama le facea mai complicat, dintr-un aluat ca de cozonac, cu ceva mai multe oua si unse tot cu ou. Dar astea par mai bunute. Felicitari pentru revenire, Antzu!

Antzu' spunea...

multam' elena, eu nu cred ca am urmat o reteta anume am pus ce aveam prin casa atunci...sa fie cat mai simplu ai sa fii multumita de rezultat zic eu...intradevar pe caldura asta mai greu:)te pup

VertAnge spunea...

Mersi de reteta! Am niste branza prin frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu ea, dar la cat de apetisant arata minunile astea facute de tine, nu mai am nici un dubiu :)

Antzu' spunea...

cu placere cu placecre, sa imi spui daca ti-au placut:*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin