doamne cat imi mai place prajitura asta!si atat de rau imi pare ca tare ocupata am fost in ultimul timp si nu prea am mai reusit sa gatesc ceva, dar ieri mi-am luat inima in dinti si am fcut aceasta prajitura de care sunt indragostita de mica!tin minte cand mama facea, si deabia daca apucam sa mancam ca era si gata:)))asa am patit ieri, am facut-o dar s-a dus repede...din pacate:))deci sa nu ne mai intindem atata si sa trecem la fapte
Ingrediente
Foi
150 g unt
200 ml apa
1 ou
putina sare
faina cat cuprinde(cam 3-4 cani de 250 ml)
1 lg bicarbonat
Crema(cana=250 ml)
1 kg caise
1 cana zahar
1 cana gris
Mod de preparare
Foile
Amestecam apa, oul si untul
Adaugam faina, sarea
Lasam sa se odihneasca!
Crema
Spalam , curatam caisele, le dam prin robotul de bucatarie
Punem pe foc, adaugam grisul, zaharul si amestecam lasam cam 5 min la foc mic, pana se ingroasa si dam deoparte
Aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie potrivita pentru tava noastra,
adaugam crema, si cealalta foaie
Mie mi-a ramas niste aluat pentru ca am facut din mai mult unt pentru ca vroiam sa fac intr-o tava mai mare dar mi-am dat seama ca nu este indeajuns crema!asa ca am facut o minipizza
Dam la cuptor pentru aprox 30, fiti pe faza!si servim, este minunata rece, dar cine are rabdare?!!!
autor:antzuka
7 comentarii:
Mmmmm ... delicios !
mmm...ce mai super praji de vara cu piersici..foarte dulcica!
pupici..
ala, kity multumesc!indradevar e foarte gustoasa!
Te felicit pentru originalitate; tarte cu caise jumatatati asezate deasupra aluatului am tot vazut - si fac si eu - sunt foarte bune, n-am nimic de comentat, dar acest fel de prajitura cu caise nu l-am vazut nicaieri pana acum. Mai ramane sa fac si eu prajiturica ta, dar nu stiu daca am noroc sa mai gasesc caise.
multumesc mult doina, ma bucur ca ti-a placut te mai astept pe la mine~
scuze...diana...am gresit grabindu-ma sa scriu
Trimiteți un comentariu