marți, 4 august 2009

Vinete umplute

rStiu ca sunt mii si mii de retete de vinete umplute, dar vin si eu aici cu o reteta improvizata cu ce am avut prin casa, a iesit surprinzator de bun deci

Reteta de fata se incadreaza in regimul alimentar Montignac

Photobucket

Photobucket

Ingrediente
4 vinete de marime medie
240 g rosii decojite si taiate
160 g ciuperci
1 ceapa maaare
aprox 300 g carne tocata
telemea
foi de dafin, sare, piper
un varf de cutit de scortisoara
un varf de cutit de nucsoara
2 catei de usturoi mari
marar, patrunjel, busuioc


Mod de preparare

Vinetele le taiem si pregatim culcusul!Le dam cu putina sare

Photobucket

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei, adaugam carnea, foaia de dafin si miezul de la vinete,

Photobucket

lasam pe foc pana carnea prinde culoare, adaugam ciupercile mai lasam pe foc cateva minute, adaugand din cand in cand apa daca este nevoie, cand e aproape gata adaugam rosiile si mai lasam p foc min 5 min, adaugam condimentele, usturoiul si verdeata

Photobucket


Stergem vinetele de apa si le punem in tava unsa cu putin ulei!Le umplem...
Presaram telemeaua rasa

Photobucket

Dam la cuptor pentru aprox 20-30 mim, pana s-au rumenit frumos!

Photobucket

Photobucket

Photobucket


2 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

Frumos, frumos!

Antzu' spunea...

multumesc mononoke

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin