Happy birthday to me, sunt happy, anul trecut pe vremea asta m-am hotarat sa deschid acest blog si desi am avut o tentativa de a-l inchide sunt bucuroasa ca nu am facut-o!
Astazi fac un an de cand am acest blog si sper sa fie asta doar inceputul
Prajitura ciocolateasa/Amandine
Un fel de amandine, le-am improvizat.Ma enerveaza cand merg la magazin si trebuie sa fac cumparaturi si nu gasesc ce am nevoie si sa merg mai departe de casa nu aveam chef asa ca am facut cu ce aveam in casa.Doar 6 oua asa ca am incercat sa ma descurc cu ele.M-am inspirat de la Sabina, am fost intr-un gand.
Ingrediente
Blatul(cana 250 ml)
3 oua
jumatate cana de zahar
200 ml lapte
180 g faina
5 linguri cacao
esenta de rom
1 praf de copt
jumatate cana ulei
Siropul
400 ml apa(mergea si 300 ml)
2 pliculete de ciocolata calda
200 g zahar
Crema
200 g unt
3 galbenusuri
3 linguri cacao
150 g zahar pudra
Glazura
100 g ciocolata amaruie
2 linguri smantana
aprox 3 linguri apa
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul batand in continuare, laptele caldut, faina si cacao si restul de ingrediente.Se pune in cuptor aprox 20-30 min, in functie de cuptor
Siropul
In timp ce se coace prajiturica facem un sirop din toate ingredientele, cand incepe sa clocoteasca inchidem focul si lasam sa se raceasca
Crema
Ne apucam si de crema, batem untul cu zaharul si adaugam galbenusurile pe rand
Cacao si se da la rece pana e gata prajiturica.
Ansamblare
Lasam blatul sa se raceasca,
il taiem in 2 si il insiropam, pentru mine a fost o adevarata aventura nu stiu de ce, dar foaa de deasupra mi se cam rupea:(, dar am scos-o la capat.Punem crema la mijloc si dam prajiturica la rece pentru min 2 ore.Dupa care ne vedem de treaba noastra, cand ne amintim de prajitura si credeti-ma ca nu aveti cum sa uitati de ea:) facem o glazura rapida, taiem prajitura in patrate si glazuram si o lasam la frigideer(da stiu iar?!!!) dupa o ora puteti sa o mancati, dar totusi aveti mila de organismul vostru si nu mancati mai mult de o bucatica:-? asta daca sunteti in stare ca va asigur ca are un gust, wow, nu am rezistat si am luat o gura:)
Cum zice si Sabina, merita sa "pacatuiesti" cu asa o prajitura, dar sa nu ne facem un obicei din asta;;)
Va asigur ca prajiturica mea nu a iesit nici pe departe de frumoasa la ce gust are:)
Pofta mare!
Astazi fac un an de cand am acest blog si sper sa fie asta doar inceputul
Prajitura ciocolateasa/Amandine
Un fel de amandine, le-am improvizat.Ma enerveaza cand merg la magazin si trebuie sa fac cumparaturi si nu gasesc ce am nevoie si sa merg mai departe de casa nu aveam chef asa ca am facut cu ce aveam in casa.Doar 6 oua asa ca am incercat sa ma descurc cu ele.M-am inspirat de la Sabina, am fost intr-un gand.
Ingrediente
Blatul(cana 250 ml)
3 oua
jumatate cana de zahar
200 ml lapte
180 g faina
5 linguri cacao
esenta de rom
1 praf de copt
jumatate cana ulei
Siropul
400 ml apa(mergea si 300 ml)
2 pliculete de ciocolata calda
200 g zahar
Crema
200 g unt
3 galbenusuri
3 linguri cacao
150 g zahar pudra
Glazura
100 g ciocolata amaruie
2 linguri smantana
aprox 3 linguri apa
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul batand in continuare, laptele caldut, faina si cacao si restul de ingrediente.Se pune in cuptor aprox 20-30 min, in functie de cuptor
Siropul
In timp ce se coace prajiturica facem un sirop din toate ingredientele, cand incepe sa clocoteasca inchidem focul si lasam sa se raceasca
Crema
Ne apucam si de crema, batem untul cu zaharul si adaugam galbenusurile pe rand
Cacao si se da la rece pana e gata prajiturica.
Ansamblare
Lasam blatul sa se raceasca,
il taiem in 2 si il insiropam, pentru mine a fost o adevarata aventura nu stiu de ce, dar foaa de deasupra mi se cam rupea:(, dar am scos-o la capat.Punem crema la mijloc si dam prajiturica la rece pentru min 2 ore.Dupa care ne vedem de treaba noastra, cand ne amintim de prajitura si credeti-ma ca nu aveti cum sa uitati de ea:) facem o glazura rapida, taiem prajitura in patrate si glazuram si o lasam la frigideer(da stiu iar?!!!) dupa o ora puteti sa o mancati, dar totusi aveti mila de organismul vostru si nu mancati mai mult de o bucatica:-? asta daca sunteti in stare ca va asigur ca are un gust, wow, nu am rezistat si am luat o gura:)
Cum zice si Sabina, merita sa "pacatuiesti" cu asa o prajitura, dar sa nu ne facem un obicei din asta;;)
Va asigur ca prajiturica mea nu a iesit nici pe departe de frumoasa la ce gust are:)
Pofta mare!
28 de comentarii:
La multi ani plini de satisfactii si "succesuri" in blogosfera culinara tie si blogului tau!
La multi ani cu multe postari delicioase!
Felicitari si la multi multi ani!
multumesc multumesc:D:DD:D:D\:D/
la multi ani ,postari de succes,prieteni multi!
La multi (b)ani! felicitari pentru ambele bloguri.
PS : eu am facut tort amandina! e ceva "in aer" cu amandinele zilele astea....
alison multumesc mult
flori multumesc, sa stii, cred ca ne-am vorbit prin telepatie:)..si eu ma gandeam la un tort dar m-am razgandit pe ultima 100 d m:-?..nu stiu de ce:)
va pup
La multi ani bloguletului tau, Anztu!!! Ma bucur mult ca ai incercat amandinutele ...ti-au iesit super super ...par a fi super ciocolitice (cuvant nou da? inventat pe loc).
Sa fii sanatoasa ...si sa ne incanti cu multe multe retete delicioase!!! Pupici.
Multi ani inainte in blogosfera, am inceput aproape amindoua..eu pe 22. De prajitura, imi place ca are putine oua. Multam pt. reteta si urmatoarele pe care o sa le postezi! Cami
La cat mai multi ani blogosferici, Antzu!
Si, fii barbata, ca pe munte! Am citit! Si sa ajungi acolo unde vrei tu.
Buna Antzu
Putin cam tarziu vin...iti urez sa ai cati mai multi ani de blog si multa inspiratie!
Si eu am facut o reteta, fplpsind numai blatul de la amandine.
In curand o voi posta.
Si bine inteles amandinele cat mai curand le voi face!
La multi ani! Si la cat mai multe postari delicioase!
La multi, multi ani si din partea mea! Scuze pentru intarziere!
La multi ani si cat mai multe retete delicioase!!
Felicitari pentru prajitura, ti-a iesit super.
Sa ai o duminica frumoasa. Te pup.
la multi ni si cat mai multe retete delicioase!!!scuze de intarziere,m-am mutat dintr-o tara in alta.te pup cu drag
PS:sper ca n-am "ajuns prea tarziu la petrecere" si mai ai macar o prajiturica si pentru mine.delicioase amandine.
cu putina intarziere vin si eu sa-ti urez "La multi ani si la cat mai multe postari dulci si delicioase"
Sabina tare cuvantul, prajituric ciocolitice:))) cat m-am mai chinuit sa il pronunt=)))..multumesc:*
cami, da asa e, am fost cam in aceasi vreme, ma bucur ca iti place reteta sa o incerci:*, te pup
gosponida multumesc mult:*, am sa incerc sa fiu cat mai barbata ca lumea asta..e cum e..te pup
daniela, ce conteaza daca mai tarziu important e ca ai aparut:D, multumesc si astept reteta ta:D
miha, alexandrina, elisa va multumesc mult fetelor!nici nu stiti ce bucuroasa sunt sa primesc atatea urari de bine!un inceput de saptamana minunat!va pup
sarah, auff din pacate nu mai am prajiturica ca a avut succes si s-a dus repede repede:-s
in ce tara v-ati mutat?cum e?
roxy, multumesc mult, te pup si te mai astept pe la mine:*:*:**o saptamana frumoasa
La multi ani, Antzu! Tie si blogului tau! Frumoasa prajitura cu care ne-ai primit la aniversare... O saptamana frumoasa!
multumesc mult elena, ma bucur ca iti palce prajiturica, o saptamna frumoasa iti doresc si tie!te pup
La multi, multi ani si din partea mea!!!
irina multumesc, happy ca ai trecut pe la mine:*
LA MULTI ANI! :))
Trimiteți un comentariu