sâmbătă, 15 august 2009
miercuri, 12 august 2009
Rulouri cu scortisoara
1 cana lapte
110 g unt/margarina
O lingura vanilie
1 lingurita sare
770 g faina( 7 cani faina)
1 pachet de drojdie(25 g)
4 oua
coaja rasa de lamaie
110 g unt/margarina
200 g zahar
100 g stafide
2 linguri scortisoara
Mod de preparare
Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea., incalziti doar pana untul se topeste.
Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia
Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos.Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina.
Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min. Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore)
Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!
Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm .
Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa caldutza
Ungeti cu putin ulei..Taieti rulada in 12 sau 18 bucati
Le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min
Le lasati in cuptor aprox 30 min
Scoase din cuptor
Daca vreti le pudrati cu zahar pudra!
si voila
Poza de grup
Sunt extraordinar de pufoase imi place ce a iesit!sper sa va placa si voua...
marți, 11 august 2009
Ardei umpluti cu carne si sos de smantana
Ingrediente pentru 5 ardei
300-400 g carne tocata
160 g ciuperci
120 g rosii decojite
1 ceapa
un catel de usturoi
condimente
marar
Pentru sos
2 linguri de smantana cu varf
1 lingura faina de naut(pentru a fi montignac dar o puteti inlocui cu orice faina vreti daca nu sunteti adeptii reg monti)
juma de ceapa
1 catel de usturoi
4 linguri apa
1 lingura bulion
foaie de dafin, sare piper
marar
Mod de preparare
Ceapa o taiem marunt, o calim putin, luam de pe foc
Amestecam cu restul ingredientelor
Ardeii ii spalam ii curatam, ii pregatim:Dii umplem si ii punem la fiert:)
Dupa ce s-au fiert ardeii pregatim sosul
Taiem ceapa, calim impreuna cu usturoiul
Smantana o amestecam cu faina si amestecam cu ceapa, adaugam bulionul, apa, foaia de dafin condimentele si lasam putin pe foc iar spre final mararul!
Pofta buna!
..aceasta reteta este buna atat pentru faza 1 a regimului montignac cat si pentru faza 2..
luni, 10 august 2009
Papanasi
Ingrediente
700 g branza de vaci
12 linguri de faina
3 linguri de zahar
2 oua
1 lingurita scortisoara
1 lingura bicarbonat
daca vreti puteti pune si ceva arome
Se amesteca toate, este un aluat destul de elastic care nu se prinde de maine!Daca mai este nevoie mai adaugati faina..li se da forma potrivita le facem si motzul..
si ii prajim in ulei incis ca gogosile!au iesit tare tare buni...i-am dat prin zahar pudra si i-am mancat cu dulceata de visine , fara smantana din pacate ca nu mai aveam:)
pofta buna!