A trecut ceva de cand nu am mai postat nimic, desi am fotografii si retete care asteapta sa fie postate din diferite motive nu m-am simtit in stare.Mi-a fost dor.Dar am avut parte de niste schimbari.Am renuntat la munca pentru ca imi distrug pasiunea.Cand lucrezi intr-o bucatarie si colectivul e cum e...si conditiile..ajungi sa te scarbesti..si sa uiti pentru ce esti acolo..pentru pasiunea ta..pentru bucatarie.M-am simtit obligata sa renunt pentru ca nu imi placea sa vad cum imi pierd interesu fara de bucatarie, pentru ca imi place prea mult ca sa nu mai faca parte din viata mea.M-am hotarat sa o tin acolo ca un hobby, pana dau de capat.
Mie ciocolata de casa imi place sa aiba o textura moale si cremoasa.Daca si voua va place atunci e reteta ideala:)
Ingrediente
200 ml apa
250 g margarina
500 g lapte praf
5-6 linguri cacao
1 cana(250 ml) de zahar
esenta de rom
stafide, nuci-optional
Mod de preparare
Am facut un sirop din apa si zahar, am pus jumatate de pachet de margarina si am asteptat sa se topeasca.
Am cernut laptele praf si cacao
Si am amestecat, am adaugat si restul de margarina si esenta, stafidele nucile si am amestecat bine.Delicioasa.Am lasat sa se raceasca si am devorat.
Mie ciocolata de casa imi place sa aiba o textura moale si cremoasa.Daca si voua va place atunci e reteta ideala:)
Ingrediente
200 ml apa
250 g margarina
500 g lapte praf
5-6 linguri cacao
1 cana(250 ml) de zahar
esenta de rom
stafide, nuci-optional
Mod de preparare
Am facut un sirop din apa si zahar, am pus jumatate de pachet de margarina si am asteptat sa se topeasca.
Am cernut laptele praf si cacao
Si am amestecat, am adaugat si restul de margarina si esenta, stafidele nucile si am amestecat bine.Delicioasa.Am lasat sa se raceasca si am devorat.
9 comentarii:
foarte interesanta ciocolata ta insa , imi permit sa spun ceva, sper ca nu te superi, ar fi mai bine daca inlocuiestui cacao cu pudra de roscove, e mai sanatos si margarina nu stiu cu ce ai putea s-o inlocuiesti ca tare mai e de periculoasa...ii mai trebuie o molecula ca sa fie plastic!!!
oricum, cred ca a fost delicioasa ciocolata ta, insa daca tot este de casa, hai s-o facem cat mai sanatos!!!
sper ca nu te-am suparat si te astept pe la mine!!!
Iulia Senacico
Bine ai revenit, sper ca totul este bine...
Pe curand.
bine ai revenit.sper sa nu mai lipsesti atat de mult ca ne este dor de retetele tale.faina ciocolata.n-am mai mancat cicolata de casa de multi ani.mai ai si pentru mine o bucatica?pupici
iulia, multumesc pentru sfaturi, nu am de ce sa ma supar:*
daniela, multumesc:*:*
sarah, multumesc si [promit ca nu mai lipsesc asa de mult:**:mi-ati lipsit...pupaceala
Eu o fac cu unt. E delicioasă! Desertul preferat al lui iubi. Tare mult mi-ai lipsit! :)
Am uitat, de fapt am intrat pe blogul tău ca să-ţi spun că şi eu am lucrat o perioadă scurtă în bucătăria unui restaurant din Bucureşti şi am renunţat tot ca să nu-mi "ucid" pasiunea. Deci te înţeleg perfect. :) Baftă în viitoarele alegeri şi o vară faină!
hey adelina:*, intradevar cioco d casa e minunatat!
multumecs pentru sprijin si intelegere ade:*:*:*o zi furmoasa
Trimiteți un comentariu