M-am trezit dimineata asta, m-am uitat pe geam..brrr..mi s-a facut frig numai cu ochii, cand am vazut cate de posomorata este vremea.Clar vine iarna..dar parca aveam impresia ca vine primavara...anyway....si priveam eu, mi-am facut curaj, am deschis geamul si aerul rece mi-a invadat corpul, am respirat usor si am inchis repede geamul.
...si cum ma gandeam eu, mi-am dat seama ca nu am mai gatit demult tare..daca zic ca am fost ocupata asa si a fost..dar nici asta nu e o scuza:)
...mi-e dor..rusine sa imi fie..ca nu am mai trecut pe aici:)
...poate vin zilele astea cu ceva gatit..sper:)...
...intre timp va lsa sa va clatiti ochii cu ce am facut eu in weekend...ca nu stiu daca mai are rost sa mai postez inca o data aici..'
O zi pe munte.,.o zi pe placul meu
luni, 22 noiembrie 2010
duminică, 26 septembrie 2010
Turte integrale cu branza si marar
Tin minte din copilarie cand maa facea niste turte dar din faina alba cu branza si urda cu marar prajite in ulei.Erau atat de delicioase..ma napusteam asupra lor asa fierbinti cum erau..iar mama ne certa si zicea incet ca va frigeti tot...inceeeet....:))) da noi nici vorba sa o ascultam.Dar cum vremurile sau schimbat si incercam sa avem grija de noi cat de mult putem iata ca am facut o varianta mai "dietetica" si mai sanatoasa.
Ingrediente:
500 g faina integrala
25 g drojdie
1 lg sare
1 lg fructoza
apa- apropx 300 ml
2 linguri ulei
Umplutura
150 g urda
200 g branza de vaca
sare, piper
marar fara limita:D
1 lg faina integrala
Mod de preparare:
Framantam drojdia cu fructoza si o lasam deoparte.
Intr-un lighean punem faina, facem in mijloc o gropita turnam drojdia , uleiul si o parte din apa, mai adaugati pe parcurs apa pentru ca eu am pus mai mult la ochi.Lasam la dospit 30 min.
Crema de branza, amestecam urda cu branza de vaci, adaugam sarea si piperul(eu am facut branza mai sarata) si mararul tocat fin si faina(ca sa nu se piarda)

Indindem o foaie de blat potrivit de subtire, punem umplutura si le impaturim cum stim noi mai bine.

Le mai lasam 10 min sa se odihneasca.Si le "prajim" in tigaie fara ulei.

Tarta integrala de cartofi
Aceasta reteta nu contine ou, unt branza absolut nimic este vegana
Incepem cu o melodie care imi place la nebunie:X
Imi pare rau ca am rarit postarile mele dar am fost ocupata cu gentutele se pare ca perseverenta si optimismul ma ajuta in afacere si imi merge mai bine decat ma astepta.Doamne ajuta sa mearga in continuare.
Tarta integrala cu cartofi
Ingrediente
Umplutura
1 ardei verde
1 ardei capia
1 ceapa mare
3 rosii
1 morcov mare
4 cartofii medii
3 catei usturoi
Blat
juma cana (200 ml) apa calduta
1 lg sare
2 linguri ulei
faina integrala cat cuprinde
1 lg bicarbont
Mod de preparare
Prima data de ocupam de cartofii, ii curatam si ii taiem cubulete mici, ii punem la fier in apa cu putina sare.
Taiem morcovul bastonase, ceapa pestisori si ardeii feliute.Rosiile le mixam in robot dar nu tare si dam deoparte.Usturoiul il tocam fin
Punem pe foc legumele cu putina apa, dupa ce s-au inabusit indeajuns turnam rosiile si mai lasam sa scada(sa nu fie prea zemoasa)apoi adaugam si usturoiul.Turnam si carrtofii si mai lasam pe foc 2 min.
Intre timp reusim sa ne ocupam si de blat, amestecam toate ingredientele si punem in tava de tarta unsa cu putin ulei.Adaugam umplutura.Si bagam la cuptor pentru aprox 20 de min, eu am trisat si am pus la final si 100 g de telemea:D
Pot sa spun ca a fost absolut delicioasa...
vineri, 17 septembrie 2010
Arpacas cu nuci
Este atat de delicios acest arpacas ca am mancat cateva saptamanii la rand in fiecare dimineata pana mi s-a inacrit:)))Mereu puneam la nimereala ingredientele dar acum incerc sa va dau macar un punct de pornire

Ingrediente:
1 cana arpacas crud(inmuiat in apa peste seara)
jum cana nuca
6 curmale
1 banana
1 mar-optional
Nucile se macina se adauga curmalele si banana si se amesteca cu marul ras si arpacasul.

Se mai pot adauga curmale sau se pot pune mai putine!in functie de gustukl vostru.

Ingrediente:
1 cana arpacas crud(inmuiat in apa peste seara)
jum cana nuca
6 curmale
1 banana
1 mar-optional
Nucile se macina se adauga curmalele si banana si se amesteca cu marul ras si arpacasul.

Se mai pot adauga curmale sau se pot pune mai putine!in functie de gustukl vostru.
miercuri, 1 septembrie 2010
Mancarica de pui
Ingrediete:
1 ceapa medie
1 morcov
1-2 ardei(pentru un efect mai interesat ardeii sa fie de culori diferite)
200 g ciuperci
300-400 g piept de pui
1-2 linguri suc de rosii/bulion
ardei iute
sare, piper
patrunjel
Ceapa se taie pestisori, morcovii betisoare, ardeii rondele , ciupercile si puiul cubulete.Se pune pe foc ceapa si morcovul se lasa cateva minute, dupa care se adauga ardeii si ciupercile, se mai lasa putin se condimenteaza si se adauga ardei iute.
Carnea se prajeste separat iar cand e gata se adauga in amestecul de legume, se adauga si sosul de rosii se mai lasa putin pe foc iar la final patrunjelul tocat.
Mancarica simpla si rapida.
ps:Pentru a se incadra in regimul alimentar Montiganc renuntati la morcov!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)