Afara a venit primavara, sau chiar vara?:), e soare, e cald e foarte frumos de-a dragu' de a te plimba pentru ca nu e vreme de stat in casa, dar eu cum am prins o clipa libera cum m-am apucat sa fac aceasta tarta pe care am pus demult ochii si nu m-am inselat este dementiala.
Melodia zilei
Reteta e din revista Ioana-Secretele bucatariei, i-am adus cateva modificari, este absolut delicioasa
Ingrediente
Blat
1 cana faina
o mana de zahar
80 g unt
1 ou
4 linguri lapte rece
un vf sare
1 lingura cacao
Umplutura
500 g branza vaci
3 oua
4 linguri gris
2 linguri mari cu varf de smantana
1 cana zahar
coaja de portocala
Topping
125 g faina
1 lingura cacao
un pumn de nuci maruntite grosolan
50 g stafide
100 g unt
100 g zahar
1 lingurita ness
2 linguri apa
Mod de preparare
Blat
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga oul, untul(la temperatura camerei) bucatele si se framanta bine bine, daca este necesar adaugati si laptele.
Dati la frigider.
Intre timp ne ocupam de crema.
Crema
Mixam branza cu smantana si zaharul, adaugam ouale si mixam bine
Adaugam si restul de ingrediente.Si dam deoparte.
Toppingul
Amestecam ingredientele uscate, adaugam si untul(la temperatura camerei) si daca este necesar si cele 2 linguri de apa.Trebuie sa fie sfaramicios ca niste zdrente
Ansamblarea
Punem blatul in tava de tarta, intepam blatul cu furculita, adaugam umplutura si toppingul.Dam la cuptor penru aprox 50 min.Primele 40 min la fac tare, ultimele 10 min la foc mic!
Este simplu de facut dar de efect, arata bine si este absolut delicioasa, nu m-am putut abtine sa nu iau o gurita mica.
Pofta mare!
Melodia zilei
Reteta e din revista Ioana-Secretele bucatariei, i-am adus cateva modificari, este absolut delicioasa
Ingrediente
Blat
1 cana faina
o mana de zahar
80 g unt
1 ou
4 linguri lapte rece
un vf sare
1 lingura cacao
Umplutura
500 g branza vaci
3 oua
4 linguri gris
2 linguri mari cu varf de smantana
1 cana zahar
coaja de portocala
Topping
125 g faina
1 lingura cacao
un pumn de nuci maruntite grosolan
50 g stafide
100 g unt
100 g zahar
1 lingurita ness
2 linguri apa
Mod de preparare
Blat
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga oul, untul(la temperatura camerei) bucatele si se framanta bine bine, daca este necesar adaugati si laptele.
Dati la frigider.
Intre timp ne ocupam de crema.
Crema
Mixam branza cu smantana si zaharul, adaugam ouale si mixam bine
Adaugam si restul de ingrediente.Si dam deoparte.
Toppingul
Amestecam ingredientele uscate, adaugam si untul(la temperatura camerei) si daca este necesar si cele 2 linguri de apa.Trebuie sa fie sfaramicios ca niste zdrente
Ansamblarea
Punem blatul in tava de tarta, intepam blatul cu furculita, adaugam umplutura si toppingul.Dam la cuptor penru aprox 50 min.Primele 40 min la fac tare, ultimele 10 min la foc mic!
Lasam sa se raceasca in cuptor.Taiem si savuram.
Este simplu de facut dar de efect, arata bine si este absolut delicioasa, nu m-am putut abtine sa nu iau o gurita mica.
Pofta mare!
12 comentarii:
hmmm,numai o gura,zici?arata prea bine,merita un sacrificiu...mai mare,gen,o felie...macar!
mamaaaa ce minunatie.cred ca a fost delicioasa.pupici
ce buna trebuie sa fie :))
Arata tare bine si mai are si branzaaa..lol...
Mor de foame si ma uit la tarta ta...clar dau iama in frigi:D..
Pupici!
alison sa stii este atat de delicioasa ca cam greu te abtii:-s
sarah intradevar e super
miha, sabina ma bucur ca v-a placut
Arata foarte bine, complimenti!am sa-ti fur reteta daca nu te superi,pupici ciauo ciauo!!!
ehe multumesc gabi, nu ma supar poti sa o faci cu incredere sa imi spui daca ti-a placut desi sunt convinsa!kisses
arata tare tare bine si mi-ai facut o pofta...:) trecuta la condicuta trebuie sa se faca neaparat :)preferabil singura eu doar sa o mananca ,dar daca nu merge asa...pun si eu umarul la treaba :)
Buna Antzu'
Ce tarta apetisanta ai facut...
hey:*:*:*..merci:D
Trimiteți un comentariu