Tin minte din copilarie cand maa facea niste turte dar din faina alba cu branza si urda cu marar prajite in ulei.Erau atat de delicioase..ma napusteam asupra lor asa fierbinti cum erau..iar mama ne certa si zicea incet ca va frigeti tot...inceeeet....:))) da noi nici vorba sa o ascultam.Dar cum vremurile sau schimbat si incercam sa avem grija de noi cat de mult putem iata ca am facut o varianta mai "dietetica" si mai sanatoasa.
Ingrediente:
500 g faina integrala
25 g drojdie
1 lg sare
1 lg fructoza
apa- apropx 300 ml
2 linguri ulei
Umplutura
150 g urda
200 g branza de vaca
sare, piper
marar fara limita:D
1 lg faina integrala
Mod de preparare:
Framantam drojdia cu fructoza si o lasam deoparte.
Intr-un lighean punem faina, facem in mijloc o gropita turnam drojdia , uleiul si o parte din apa, mai adaugati pe parcurs apa pentru ca eu am pus mai mult la ochi.Lasam la dospit 30 min.
Crema de branza, amestecam urda cu branza de vaci, adaugam sarea si piperul(eu am facut branza mai sarata) si mararul tocat fin si faina(ca sa nu se piarda)
Indindem o foaie de blat potrivit de subtire, punem umplutura si le impaturim cum stim noi mai bine.
Le mai lasam 10 min sa se odihneasca.Si le "prajim" in tigaie fara ulei.
Sunt absolut delicioase:D;;)
11 comentarii:
N-am incercat niciodata ceva asemanator. Seamana la gust cu branzoaicele coapte?
pe acolo pe undeva...oricum sunt delicioasE:)
Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.
Merhaba; çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..Sevgilerrr...
Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)
Hey, Antzu' mic ce mai faci?
Sper ca esti bine, da si ca ai treaba cu Happy gentutele!!!
Pupici!
Sabina
Suna asa de bine reteta ca parca as face-o si eu ca un rasfat de weekend (weekend-ul viitor, ca asta deja a trecut ;) ). Cam cat le tii in tigaie pe fiecare parte si cam cum focul?
Intreb pentru ca eu faceam niste turtite din faina de migdale, fulgi de ovaz macinati, seminte de in si apa si uneori le ardeam, alteori ramaneau crude in interior, ori vad ca ale tare arata foarte bine.
Apropos - oare la cuptor nu merg?
eu zic ca merg si la cuptor!le tinesm la foc mic, pana se rumeneam pe o parte si pe alta...nu stiu in minute sincer;-???
hey sabina, is bine...am cam lasat-o cu bucataria:(...acum am treaba cu gentutele..doamne ajuta in continuare..ete pup:*:**:
These are so different for me. Very nice. thanks for sharing.
you welcome;)
Trimiteți un comentariu