duminică, 26 septembrie 2010

Turte integrale cu branza si marar


Tin minte din copilarie cand maa facea niste turte dar din faina alba cu branza si urda cu marar prajite in ulei.Erau atat de delicioase..ma napusteam asupra lor asa fierbinti cum erau..iar mama ne certa si zicea incet ca va frigeti tot...inceeeet....:))) da noi nici vorba sa o ascultam.Dar cum vremurile sau schimbat si incercam sa avem grija de noi cat de mult putem iata ca am facut o varianta mai "dietetica" si mai sanatoasa.


Ingrediente:

500 g faina integrala
25 g drojdie
1 lg sare
1 lg fructoza
apa- apropx 300 ml
2 linguri ulei

Umplutura

150 g urda
200 g branza de vaca
sare, piper
marar fara limita:D
1 lg faina integrala


Mod de preparare:

Framantam drojdia cu fructoza si o lasam deoparte.
Intr-un lighean punem faina, facem in mijloc o gropita turnam drojdia , uleiul si o parte din apa, mai adaugati pe parcurs apa pentru ca eu am pus mai mult la ochi.Lasam la dospit 30 min.

Crema de branza, amestecam urda cu branza de vaci, adaugam sarea si piperul(eu am facut branza mai sarata) si mararul tocat fin si faina(ca sa nu se piarda)



Indindem o foaie de blat potrivit de subtire, punem umplutura si le impaturim cum stim noi mai bine.


Le mai lasam 10 min sa se odihneasca.Si le "prajim" in tigaie fara ulei.

Sunt absolut delicioase:D;;)

11 comentarii:

VertAnge spunea...

N-am incercat niciodata ceva asemanator. Seamana la gust cu branzoaicele coapte?

cupcake spunea...

pe acolo pe undeva...oricum sunt delicioasE:)

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

ANNEMİNELİ spunea...

Merhaba; çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..Sevgilerrr...

furnicuta boscodina spunea...

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

Sabina spunea...

Hey, Antzu' mic ce mai faci?
Sper ca esti bine, da si ca ai treaba cu Happy gentutele!!!
Pupici!


Sabina

Andreea Stancu spunea...

Suna asa de bine reteta ca parca as face-o si eu ca un rasfat de weekend (weekend-ul viitor, ca asta deja a trecut ;) ). Cam cat le tii in tigaie pe fiecare parte si cam cum focul?
Intreb pentru ca eu faceam niste turtite din faina de migdale, fulgi de ovaz macinati, seminte de in si apa si uneori le ardeam, alteori ramaneau crude in interior, ori vad ca ale tare arata foarte bine.

Apropos - oare la cuptor nu merg?

happybags spunea...

eu zic ca merg si la cuptor!le tinesm la foc mic, pana se rumeneam pe o parte si pe alta...nu stiu in minute sincer;-???

happybags spunea...

hey sabina, is bine...am cam lasat-o cu bucataria:(...acum am treaba cu gentutele..doamne ajuta in continuare..ete pup:*:**:

Shaheen spunea...

These are so different for me. Very nice. thanks for sharing.

happybags spunea...

you welcome;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin