Azi am fost foarte harnica:))mi-au murit laudatorii asa ca ma laud singura:))am descoperit tortul asta..nici nu va zic....o crema fina, un blat pufos, un tort delicios
Blat
6 oua
250 g zahar
1 praf de copt
10 linguri apa
300 g faina
Crema
10 galbenusuri
500 g unt
200 g zahar pudra
3 pachetele de ness(80 g unul)
2 linguri rase de cafea
1 esenta de rom
putina ciocolata rasa pentru ornament
Mod de preparare
Blatul
Separam albusurile de galbenusuri!Albusurile le batem spuma cu un varf de sare
Galbenusurile le batem cu zaharul!Adaugam apa
Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam!
turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min!
blatul scos de la cuptor..
dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos
Crema
In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile
si batem bine
In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta
Adaugam galbenusurile batute
si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze
Ansamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am
Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece
dupa minim 2 ore l-am servit!nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta
face 2 face
si gata ca v-am zapacit cu atatea fotografii!
Blat
6 oua
250 g zahar
1 praf de copt
10 linguri apa
300 g faina
Crema
10 galbenusuri
500 g unt
200 g zahar pudra
3 pachetele de ness(80 g unul)
2 linguri rase de cafea
1 esenta de rom
putina ciocolata rasa pentru ornament
Mod de preparare
Blatul
Separam albusurile de galbenusuri!Albusurile le batem spuma cu un varf de sare
Galbenusurile le batem cu zaharul!Adaugam apa
Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam!
turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min!
blatul scos de la cuptor..
dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos
Crema
In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile
si batem bine
In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta
Adaugam galbenusurile batute
si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze
Ansamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am
Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece
dupa minim 2 ore l-am servit!nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta
face 2 face
si gata ca v-am zapacit cu atatea fotografii!
6 comentarii:
ai fost tare harnica! foarte frumos tortul. Si stiu ca e gustos ca l-am mai facut si eu (reteta asemenatoare)!
da intradevar e bun!eu din pacate deabia acu l-am descoperit;)))
:( Cand am vazut poza cu acea felie perfecta chiar vroiam sa te laud!... Si cand m-am uitat la ingrediente... mi-a trecut! :D
Insa si daca nu e Monti, tot harnicutza esti! Asta e clar! :b
:)) da da stiu nik!in viitorul aporpiat poate il fac si monti, doar ca am mancat cam mult dulce fie el si monti in ultima vreme si m-am gandit sa iau o pauza:)))
foarte, foarte bine arata :) mi-ai facut o pofta de numa'-numa' :))
ama, ma bucur ca iti place:Diti trimit si tie o felie sa iti satisfaci pofta:))
Trimiteți un comentariu