foi
300 ml apa
4 linguri ulei
faina cat cuprinde
250 margarina sau unt
+ 7 linguri faina
crema
1 l lapte
o cana de faina(250 ml)
esenta de vanilie
o cana de zahar(200 ml)
Modul de preparare
Foile
FAcem un aluat simplu din apa calduta si faina cat cuprinde
In alt bol amestecam margarina (la temperatura camerei) cu 7 linguri de faina sau 6 linguri, depinde de faina
Impartim aluatul in 2 si intindem o foaie pe care punem jumatatate de "crema" de margarina
Il rulam si dam la frigider pentu o ora sau la congelator pentru 20 30 min!
Procedam la fel si cu a doua foaie!
Dupa care cand scoatem de la rece nu mai framantam intindem direct o foaia cu forma dorita!
Punem in tava tapetata cu hartia de copt sau cu putina faina si dam la cuptor pentru aprox 20 min
Scos de la cuptor
Cand e gata si a doua foaie de apucam de crema
Punem pe foc laptele cu o faina si amestecam din cand in cand, cand se ingroasa adaugam zaharul si la sfarsit esenta de vanilie!Turnam crema fierbinte peste foi
poftiti la o bucata buuuuunnna de cremsnit..mmm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu