marți, 10 august 2010

Smoothie cu banane

Incepand de azi fiecare saptamana va avea tema ei si voi posta minim 2 retete/articole legate de tema saptamanii.Tema acestei saptamanii este BANANA.Saptamana asta va voi prezenta cateva retete usoare cu banane si ce e cel mai important pentru noi sanatoase si accesibile ca pret.


Sa va spun cateva lucruri despre banane...
Bananele sunt pline de vitamine:A, B, C, B6, acid folic, este bogata in calciu, magneziu, fier si zinc.Doctorii recomanda bananele cu incredere pentru cei cu lipsa de potasiu, aceasta avand un continut ridicat de potasiu.
Se spune ca bananele ii ajuta pe cei care vor sa se lase de fumat datorita continutului mare de vitamina C, A1, B6, precum si datorita magneziului si potasiului; acestea ajuta corpul sa se refaca dupa efectele lipsei de nicotina.
Ati baut prea mult?sunteti mahmuri, banana este un leac bun impotriva mahmurelii, mai ales daca e mancata sub forma unui milkshake indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, reface nivelul de zahar din sange, in timp ce laptele calmeaza si hidrateaza organismul.
Banana este buna pentru anemie(bogata in fier), constipatie(continut ridicat de fibre), capacitate de concentrare, muscaturilor de tantari( inainte sa mergem la farmacie pentru ceva care sa ne calmeze muscaturile mai bine incercam sa frecam locul afectat cu partea interioara a coajei de banana; este un remediu foarte bun, care reduce iritatia si umflarea), calmeaza nervii(bogata in vitamina b), stres, ulcer.

SMOOTHIE CU BANANE


1 banana
1 kiwi
1 mar

Blend blend, blend


Acest smoothie este o alegera sanatoasa si delicioasa in decursul zilei, ia uitati numai cate contin fructele folosite!



Stiati ca kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala?Ca este considerat dupa porumb fructul cu cea mai bogata sursa de luteina(substanta care protejeaza impotriva cancerului)?
Ca semintele de kiwi sunt cele care incorporeaza toti nutrientii - proteine, vitamine, minerale.?
Kiwi este o sursa bogata de proteine, contine chiar mai mult potasiu decat bananele.
Este bogat in magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6, C, acid folic, magneziu, crom, potasiu.

Stiati ca consumul de mere duce la scaderea valorii colesterolului?
Marul contine magneziu, calciu, cupru, vitamina C si fructoza; fiecare dintre aceste elemente, printr-un ansamblu de procese complexe, ar completa actiunea pectinelor.(au rol in functionarea aparatului digestiv, absoarbe toxinele ca un burete, din acest punct de vedere marul ar putea preveni cancerul de colon)
A.Schoneck, in cartea "Marul cu o mie de intrebuintari" recomanda cura de trei zile pentru a renunta la fumat.


Niciun comentariu:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin